© 2013 All rights reserved.
0

Prototype

V herním světě počítačů se již před nějakým časem objevila hra Prototype. Jelikož mě poslední dobou zaujaly hry se skákáním (Mirrors edge, Assassins creed), rozhodl jsem se ji nainstalovat.

Ve hře jste vsazeni do role chlapíka, který je nakažen super virem, jenž mu dává různé schopnosti. Postupem času se z vás stává Spiderman/Superman/Spawn super-hrdina/-padouch. Zpočátku umíte rychle běhat, daleko skákat a šplhat po zdech. Jste také silnější než ostatní lidé. Postupem času se však


prototype

zdokonalujete (trochu RPG styl). Zdokonalování je velmi jednoduché a vždy se jedná spíše o rychlý nákup vlastností.

Aby byla hra zajímavější (než jen nějaké skákání) jde po vás celá armáda. Nejprve vojáci, pak také tanky, helikoptéry apod. K tomu se po celém světě (a hlavně ve vašem městě) šíří zákeřný virus, který dělá z lidí zombíky a různé potvory. Některé jsou stejně silné jako vy a mají plno dalších schopností. Samozřejmě vás také nemají rádi.

Vaše postava má však naštěstí k dispozici „nákupní centrum se speciálními vlastnostmi a tak si můžete nakupovat různé zdokonalení od rychlosti a vyššího skákání, přes plachtění až po nejrůznější změny vašich rukou (štít, velké drápy, kladiva apod.), rychlejší regeneraci atd.


prototype

Další užitečností může být převlékání se, kdy se můžete změnit v člověka, kterého jste naposledy snědli (ano, virus ve vašem těle dokáže vstřebat jakéhokoliv člověka, což vám zároveň dodá zdraví). Vaše postava dokáže také řídit vojenská vozidla (tanky) nebo střílet z lidských zbraní (samopaly nebo bazuky).

A pak začíná všechna ta sranda. Běháte po městě a hledáte úkoly, které máte vyznačeny na mapě. Nemusíte se držet žádných uliček ani silnic a prostě si skáčete po domech (později plachtíte nad městem). Když spadnete, nevadí, něco přece vydržíte, takže utíkáte dál, vyběhnete na nejbližší dům a plachtíte si vesele jako předtím. Úkoly poté vytváří děj celé hry.

Jako u většiny podobných her můžete ještě navíc sbírat různé bonusy, jako jsou nápovědy k vaší postavě nebo obyčejné sběratelské bubliny, které jsou rozházeny po celém městě. Můžete také plnit „výzvy, kdy dostanete speciální úkol typu posbírat všechny bubliny (jako v GTA) nebo zabít několik nepřátel. Podle úspěšnosti dostanete odměnu. Čím více peněz máte, tím více si můžete koupit speciálních schopností.

Výhodou hry je rychlost přemísťování se po městě oproti některým hrám (například v Mafii jste půlku hry jenom jezdili někam autem), volnost pohybu, různé způsoby zdokonalování postavy a možnost používat i lidské zbraně a vozidla. Nevýhodou hry je občasné zaseknutí se v některé části budovy (pod výklenkem apod.) a hlavně stereotyp po delší době hraní. Na odreagování je to však perfektní.

Comments are closed for this page

About
Hi, i am programmer from the Czech Republic. I love web development (Ruby, Ruby on Rails, PHP, Nette) and iOS development (Objective-C, Cocoa).
To cooperate, here is my phone:
+420 608 836