© 2013 All rights reserved.
0

HP Compaq 6720s

Levný notebook, co do poměru ceny a výkonu, HP Compaq 6720s – slušný stroj pro holky.hp compaq 6720s

Hlavním parametrem pro výběr byla cena do 15 000 Kč. Po prohlídnutí několika notebooků mi padl do oka právě Compaq 6720s, který nabízí za svou cenu, necelých 13 000 Kč zajímavé parametry.

Obsah balení a parametry

Notebook jsem kupoval na elektrobusiness.cz. Zdarma byla k balení přiložena brašna HP a poukaz na odběr 20L CoolKeg sudu piva STAROPRAMEN. Celková cena byla necelých 13 000 Kč.

Při výběru jsem chtěl aby měl notebook procesor Intel a operační systém Windows Vista, abych systém nemusel kupovat samostatně.

Jelikož byl notebook určen pro holku, bral jsem v úvahu i hmotnost, která je u Compaq 6720s 2.5 kg.

Parametry:

Procesor: Intel Pentium Dual-Core Mobile T2390 s frekvencí 1,86 GHz
Paměť: 2 GB DDR2 667 MHz
Displej: 15,4″ TFT WXGA BrightView LCD (1280×800)
Pevný disk: 160 GB, 5400 RPM
Mechanika: DVD±RW
Grafická karta: Intel Graphics Media Accelerator X3100 s až 384 MB sdílené systémové paměti
Audio: High Definition Audio
Komunikace: Integrovaný 56 Kbit/s modem
Integrovaný 10/100 Mbit/s Intel Fast Ethernet
WiFi Broadcom 802.11a/b/g
BlueTooth
Vstupy a výstupy: 3 x USB 2.0
1 x ExpressCard/54 slot
1 x Slot pro karty Secure Digital
1 x Výstup pro sluchátka
1 x Vstup pro mikrofon
1 x Konektor pro napájení
1 x RJ-11
1 x RJ-45
1 x VGA
Napájení: Li-Ion baterie
Výdrž až 4,5 hodiny
Rozměry: 358 x 267 x 32 mm
Hmotnost: 2,5 kg
Operační systém: Microsoft Windows Vista Home Basic

Na první pohled

Stejně jako ostatní notebooky HP se kterými jsem se setkal, je i Compaq 6720s vyroben z tvrzeného plastu, což jsem za tuto cenu ani moc nečekal. Nic neskřípe a všechny hrany do sebe perfektně zapadají.

Barva notebooku je volena jako kombinace stříbrné a černé, takže na první pohled působí příjemně.

Po otevření notebooku je skryta celá zadní strana horním víkem, které se vyklápí za notebook. Právě díky této vlastnosti nemohou být žádné vstupy a výstupy umístěny na zadní straně, ale musí být umístěny po stranách.

U tohoto modelu jsou téměř veškeré vstupy a výstupy vyvedeny na levé straně, kromě výstupu na reproduktory a vstupu pro mikrofon, které jsou vpředu.

Na pravé straně je potom DVD±RW mechanika.

Nad klávesnicí jsou dvě tlačítka pro zapnutí a vypnutí notebooku a pro zapnutí nebo vypnutí WiFi přijímače. Okolo těchto tlačítek jsou nad klávesnicí umístěny reproduktory.

První zapnutí

Po prvním zapnutí je na notebooku již připravena instalace Windows Vista Home Basic, která proběhne bez sebemenších problémů a během cca půl hodiny je notebook připraven k používání včetně všech ovladačů a základního softwaru.

Hardwarové prvky

Po rozsvícení displaye jde určitě na první pohled poznat, že se jedná o levnější notebook, protože je použito klasické LCD s rozlišením 1280×800 px a v porovnání například s displayem na mém FS je vidět určitý rozdíl, ale i tak bych display přirovnal spíše jako průměrný.

Klávesnice je v černé barvě, popsána bílými popisky. Bílím popiskem je popsána i klávesa FN a všechny její funkce, což není asi úplně ideální.

Klávesy Insert a Delete jsou umístěny vpravo nahoře a klávesy Home, End, PgUp a PgDown na pravé straně klávesnice.

Grafická karta a její výkon odpovídá určitě ceně, a tak notebook nedisponuje žádným překvapivým grafickým výkonem, ale i tak je grafická karta dostačující (3DMark 2001: 4152).

Baterie by měla dle uváděných parametry vydržet asi 4.5 hodiny. Samozřejmě že tak dlouho baterie v běžném provozu nevydrží, ale i tak se její výdrž pohybuje okolo 2.5 hodiny při zapnuté Wifi a maximálním rozsvícení displaye.

Shrnutí

Pokud přemýšlíte nad levným notebookem, mohl by být HP Compaq 6720s favoritem. Jedná se opravdu o zajímavý stroj s výborným poměrem cena/výkon.

S takto levnými notebooky se tak často nesetkávám, a proto mě celkový výkon a prostředky docela překvapily.

Za cenu cca 13 000 Kč získáte lehký mobilní notebook s dostačujícím výkonem pro základní práci.

Comments are closed for this page

About
Hi, i am programmer from the Czech Republic. I love web development (Ruby, Ruby on Rails, PHP, Nette) and iOS development (Objective-C, Cocoa).
To cooperate, here is my phone:
+420 608 836