© 2013 All rights reserved.
0

Lokální software pro iPhone 3G

Jaký software a na co používám pro komunikaci se svým iPhone 3G.

iTunes

Zřejmě stěžejní software, který budete pro svůj iPhone používat, a dokonce někdy i nutně potřebovat, je program iTunes. Tento program slouží pro synchronizaci mobilního telefonu s počítačem.
Jelikož iTunes umělo dříve komunikovat primárně s iPodem a jelikož iPhone obsahuje iPod, umožňuje, kromě samotné synchronizace kontaktů, kopírovat do telefonu hudbu nebo například instalovat aplikace.
Díky aplikaci Remote je dokonce možné iTunes ovládat přes WiFi pomocí iPhone. Můžete tak jednoduše z postele korigovat aktuálně přehrávané MP3 nebo filmy.
Program přímo umožňuje registraci v iTunes Store, kde si po vytvoření účtu, můžete nakupovat software do svého iPhone, pouhými několika kliknutími.

itunes

iRinger

Vytvořit vlastní vyzvánění pro iPhone byl, alespoň pro mě, zpočátku trochu problém. Našel jsem několik pracných řešení, jak toho dosáhnout a překonvertovat klasickou MP3 pomocí iTunes.
Program iRinger tento problém řeší a funguje velmi jednoduše. Vyzvánění ve formátu MP3 stačí v programu otevřít pomocí tlačítka „Import“, program jej zkonvertuje a vytvoří vyzvánění. Nabídne k výběru kterých 30 vteřin chcete pro vyzvánění použít a kliknutím na „Export“ jej neimportuje přímo do vašeho iTunes, kterým jej již jednoduše překopírujete do iPhonu.

iringer

DiskAid

DiskAid je malinkatý program, který umožňuje procházet adresářovou strukturu na vašem iPhone, což například synchronizační program iTunes neumožňuje.
Pro funkčnost programu stačí pouze připojit iPhone, který si DiskAid hned najde, jeho adresářovou struktur načte a zobrazí.
Program umožňuje manipulovat s adresáři, jejich kopírování nebo nahrávání nových souborů z počítače.

diskaid

Závěrem

Toto je software, který používám já, ale jelikož mám iPhone pouze několik dní, je možné že pro jednotlivé programy existují lepší alternativy.

A jaký software používáte vy pro komunikaci se svým iPhone?

Comments are closed for this page

About
Hi, i am programmer from the Czech Republic. I love web development (Ruby, Ruby on Rails, PHP, Nette) and iOS development (Objective-C, Cocoa).
To cooperate, here is my phone:
+420 608 836