© 2013 All rights reserved.
1

Nakupování na internetu

Na internetu každým dnem přibývají nové internetové obchody, které nabízejí své produkty nebo zboží. Jak si tedy vybrat ten správný obchod?

Dost často nakupuji přes internet. Pomocí internetu lze v dnešní době koupit téměř jakýkoli předmět, ať už v internetových obchodech, nebo internetových aukcích. Na internetu nakupuji od nábytku až po elektroniku. Samozřejmě existují věci, které pomocí internetu koupit nelze, ale i tak jsou možnosti obrovské.

V dnešní době už začíná z lidí opadat strach z této možnosti a začínají si čím dál více uvědomovat, že tento způsob nakupování je nejpohodlnější a nejjednodušší.

nakupovani na internetu

Neuvědomují si to pouze kupující, ale tuto skutečnosti si uvědomují i prodávající. A právě tito prodávající se snaží stále více na internet pronikat a prosazovat se.

Na internetu tak vzniká spousta malinkatých internetových obchodů, které si vzájemně konkurují a postupně se snaží proniknout do podvědomí uživatelů, jakožto potencionálních budoucích zákazníků.

I když na internetu nakupuji dost často, mám pouze několik internetových obchodů, které využívám a dost málo se mi stává, že by jsem dal šanci se prosadit někomu jinému, nějakému neznámému internetovému obchodu, ze kterého jsem nikdy nic nekupoval, i když všechno je někdy poprvé.

Definitivně můžu říct, že nakupuji pouze ve velkých a známých obchodech, u kterých čekám určitý servis, ochotu a toleranci k zákazníkovi. Čekám nadstandardní služby, na které jsem zvyklí, s určitostí vím, jak se obchod ke mně zachová, protože to není má první objednávka a vím že své zboží dostanu.

Důvod, proč nenakupuji v malých a neznámých internetových obchodech je právě nedůvěra, kterou k nim mám. Bohužel má nedůvěra je opodstatněná, protože si dokáži představit, jak takové malinkaté obchůdky fungují, kdy ze své kamenné prodejny jednou týdně stará paní, která o internetu ví kulové, zkontroluje stav objednávek.

Neplatí to samozřejmě u všech, ale bohužel na první pohled, bez první objednávky, lze jenom stěží poznat, zda je internetový obchod solidní a zda bude ochoten vyhovět přání zákazníka tak, jak jste tomu zvyklí u „svých“ známých obchodů.

Nedávno jsem potřeboval objednat kancelářskou židli a právě pro jeden z takových malých obchodů jsem se rozhodl, jelikož jsem potřeboval opravdu levnou kancelářskou židli za co nejnižší cenu a co nejrychleji.

Pomocí www.zbozi.cz jsem si vyhledal kancelářské židle a vybral si tu nejlevnější, která vyhovovala mým požadavkům.

Objednávka proběhla v pořádku a já jsem spokojeně zavřel okno prohlížeče s tím, jak jsem ušetřil a dobře koupil.

Bohužel už je to týden a já na svou židli stále čekám. Z internetového obchodu mi na mé emaily neodpovídají, a tak stále klesá má důvěra a jiný kontakt jsem tam ani pomalu nenašel, krom jednoho nefunkčního telefonního čísla.

A tak mám o důvod více, proč nakupovat pouze v osvědčených a velkých obchodech a dále nedůvěřovat neznámým obchodům, i když cena zboží bude třeba o nějakou stokorunu vyšší.

Comments are closed for this page

Souhlasím. Dělám to naprosto stejně. Malým obchodům nevěřím, protože jsem udělal jednu velmi negativní zkušenost s foťákem. Koupil jsem si fotoaparát v jednom malém obchodě a přišel mi poštou v krabici. Když jsem ho po týdnu chtěl reklamovat, protože nešla zmáčknout spoušť, chovali se na shopu ke mě velmi neurvale a říkali, že reklamace není možná, že jsem si to rozbil sám, apod. Prostě neměli vůli řešit problém. Tak jsem se naštval a nechal si fotoaparát opravit v opravně sám na mé náklady. Ale do malého e-shopu bych už nešel.

About
Hi, i am programmer from the Czech Republic. I love web development (Ruby, Ruby on Rails, PHP, Nette) and iOS development (Objective-C, Cocoa).
To cooperate, here is my phone:
+420 608 836