© 2013 All rights reserved.
0

Rozšíření Cooliris Previews a PicLens

Dvě velmi zajímavé rošzíření pro váš prohlížeč. Cooliris Previews pro otevírání náhledů odkazů a PicLens pro snadnější prohlížení obrázků a fotografií.

Cooliris Previews

První z těchto dvou zajímavých rozšíření je Cooliris Previews. Toto rozšíření přidá do vašeho prohlížeče možnost prohlížet si náhledy odkazů, aniž by jste je otvíraly v okně prohlížeče.
Náhledy prohlížíte pouze v okně vytvořené tímto rozšířením.

Po nainstalování se automaticky přidá ke každému odkazu ikona pro zobrazení jejího náhledu. Defaultně stačí přes ikonu přejet myší (lze přenastavit) a odkaz se vám otevře v příjemném vyskakovacím okně.

Takto otevřené okno je dále plně funkční a můžete v něm prohlížet otevřenou URL adresu. Navíc nabízí několik dalších a určitě užitečných funkcí jako přechod na další odkaz na stránce, změnu velikosti písma v otevřeném okně, zobrazení URL adresy v novém panelu a podobně.

Cooliris Previews nemusíte ovšem používat pouze pro prohlížení odkazů, ale například pro prohlížení obrázků, na které vedou odkazy.

Podporovány jsou operační systémy Windows, Mac a Linux a prohlížeče Firefox, Internet Explorer, Safari a Flock.

Více na webu http://cooliris.com


cooliris

cooliris


cooliris

PicLens

Druhé velmi zajímavé rozšíření je PicLens, který doplní prohlížeč o velmi pěkný a snad i užitečný prohlížeč obrázků.

Po nainstalování se opět k podporovaným obrázkům přidá ikona po jejíž zakliknutí se rozšíření spustí.

Po spuštění máte možnost listovat obrázky dvěma způsoby.

První z nich je klasické zobrazení, do kterého se dostanete pouhým kliknutím na ikonu. V tomto zobrazení vidíte všechny obrázky, které jsou na dané webové stránce dostupné, jakoby v prostoru a myší nebo posuvníkem dole si můžete posunovat doprava či doleva.

Po kliknutí na jednotlivé obrázky se mírně zvětšují.

Druhý způsob prohlížení zapnete kliknutím na ikonu vlevo dole, kdy se dostanete do detailního prohlížení obrázků. Zde si můžete přepínat mezi obrázky posuvníky, myší nebo si pustit automatickou presentaci.

Výhodou je, že si je rozšíření schopno, například při hledání obrázků pomocí googlu (přímo v rozšíření vpravo nahoře), najít obrázky i z dalších stránek vyhledávání a vy máte tak snadný přehled nad všemi výsledky hledání a nejste omezeni pouze na jednu stránku.

Nevýhoda je, že rozšíření nefunguje všude, ale pouze na určitých sítích, jejichž seznam najdete na webu http://www.piclens.com.

Podporované operační systémy jsou pouze Windows a Mac, prohlížeče Firefox, Safari a Internet Explorer.


piclens


piclens


piclens

Comments are closed for this page

About
Hi, i am programmer from the Czech Republic. I love web development (Ruby, Ruby on Rails, PHP, Nette) and iOS development (Objective-C, Cocoa).
To cooperate, here is my phone:
+420 608 836