© 2013 All rights reserved.
0

Homepage na netvibes.com

Nevíte kterou adresu si v prohlížeči nastavit jako domovskou stránku? Podívejte se na beta verzi služby NetVibes.com, a vytvořte si vlastní homepage dle svých představ.

Pro domovskou stránku (homepage) jsem doposud používal iGoogle. Tato titulní stránka mi vyhodovala z toho důvodu, že jsem si sem mohl přidat různé miniaplikace (google gadgets), které google nabízí. Mohl jsem tak mít na první stránce, kterou v prohlížeči otevřu, podrobné informace o svých emailech, informace o počasí, rss kanály oblíbených webů, a mnohé další.

Dneska jsem si homepage přenastavil na web netvibes.com, který funguje podobně jako iGoogle, ale v pěknějším kabátku.

Netvibes.com

NetVibes je profesionální osobní stránka, která je téměř celá poháněná Ajaxem a tak získává svou dynamičnost.

Struktura je kvůli přehlednosti členěna do panelů, které jsou podobné jako na například iGooglu.

Do jednotlivých panelů můžete umísťovat libovolný obsah ve fromě miniaplikací, jihž má netvibes spousty. Prohlížet a přidávat je můžete na eco.netvibes.com nebo na postranním panelu.


netvibes

Informace

Hlavní myšlenkou netvibes, stejně jako konkurenčních služeb jsou informace. NetVibes umožňuje přidávat do panelů jak samotné RSS zdroje, tak i celé webové stránky nebo emaily.

Web potom slouží jako takový rozcestník před začátkem práce na internetu, kdy nemusíte kvůli novinkám procházet desítky stránek, ale stačí navštívit jednu a zde se rozhodnout co si prohlídnete.

Nastavení

Registrace na NetVibes je zdarma a ihned po registraci jsou vám vytvořeny tři panely se základnímy miniaplikacemi. Tyto aplikace si můžete uspořádat dle svého a všechny dle sebe nastavit.

Můžete si vybrat z několika motivů, můžete si nastavovat jazyk pro rozhraní a dokonce vytvářet zálohu svého NetVibes ve formátu OPML.

Veškeré nastavení je řešeno na straně javascriptu, za použití Ajaxu, takže je příjemné a rychlé.

Závěrem

Podobných „služeb“ jako je NetVibes je na internetu více, ale právě NetVibes mě oslovilo díky svému vzhledu a množstvím miniaplikací, které používá.

Comments are closed for this page

About
Hi, i am programmer from the Czech Republic. I love web development (Ruby, Ruby on Rails, PHP, Nette) and iOS development (Objective-C, Cocoa).
To cooperate, here is my phone:
+420 608 836