© 2013 All rights reserved.
0

Atlas(.cz) + Centrum(.cz) = Spojeno(.cz)

Internetové portály Atlas a Centrum se spojují a stávají se tak lídrem na Slovensku a silnou dvojnou v Čechách?spojeno.cz

Centrum koupilo Atlas a jako cíl si slibuje rychlejší růst na trzích (českém a slovenském).

Silná slova?

Oba portály, jak Atlas, tak Centrum, se snaží propagovat a rozvíjet na českém internetu již dlouhou dobu samostatně. Bohužel se jim to zatím moc nedařilo a jsou stále více vytláčeni Seznamem, který je na českém internetu na prvním místě.

Za cíl spojení si portály asi kladou, jak uvádí předseda představenstva ve všech společnostech Pavel Mucha, bude rychlejší růst v Čechách i na Slovensku. Jenomže otázka je, kdy tento růst začne. na českém i slovenském trhu. Nevím jaká je situace na trhu slovenském, ale na českém je jedničkou Seznam. Seznam.cz prozatím vládne a i když už se Atlas nebo Centrum několikrát pokoušeli probojovat směrem nahoru, byly vždycky sraženi dolů.

Po zamyšlení, co mohou oba portály nabídnout a po vyloučení služeb, které má Seznam lepší nezůstává téměř nic, kromě několika klíčových služeb (jako ICQ nebo Amapy na Atlasu, které používám raději než seznamácké).

Myslím si že na českém internetu toto své nové předsevzetí portály nesplní a neprosadí se ani po spojení a opravdu si nemyslím, že by mohli na českém internetu nějakým způsobem posílit či snad konkurovat, ale spíše tímto krokem oddálí svůj „zánik“.

Dále podle uvedených informací zůstanou značky a služby zachovány a budou se nadále rozvíjet společně.

I když zůstanou zachovány, tak určitě ne všechny, například pochybuji, že bude jedna společnost provozovat dvě služby pro mapy.

I tak je to snad dobrý krok jak pro Centrum tak Atlas a jenom čas ukáže, zda směrem nahodu nebo dolů. Držím palce!

Comments are closed for this page

About
Hi, i am programmer from the Czech Republic. I love web development (Ruby, Ruby on Rails, PHP, Nette) and iOS development (Objective-C, Cocoa).
To cooperate, here is my phone:
+420 608 836